14 september 19:00 – Stripevent: De kracht van beeldtaal

Donderdag 14/9

18:00 uur Maaltijd

19:00 uur Van Albert naar Charlie (Honderd jaar horzels tegen de macht) door Leo Molenaar

In zijn lezing Van Albert tot Charlie: Honderd jaar horzels tegen de macht neemt Leo Molenaar ons mee door de geschiedenis van de politieke spotprent. Hij put hiervoor uit de uitgebreide collectie prenten die hij de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd. Aan de hand van het werk dat Albert Hahn maakte voor het tijdschrift De Notenkraker en de Franse bladen L’assiette au beurre en Charlie Hebdo gaat hij met name in op de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse en de Franse satirische tradities.

In zijn lezing Van Albert tot Charlie: Honderd jaar horzels tegen de macht neemt Leo Molenaar ons mee door de geschiedenis van de politieke spotprent. Hij put hiervoor uit de uitgebreide collectie prenten die hij de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd. Aan de hand van het werk dat Albert Hahn maakte voor het tijdschrift De Notenkraker en de Franse bladen L’assiette au beurre en Charlie Hebdo gaat hij met name in op de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse en de Franse satirische tradities.