16 december, 20:00 – PuntKomma Muziek: Fernweh

Verlangen naar verdwalen in de verte

Fernweh is het omgekeerde van heimwee: het verlangen om niet thuis te zijn maar juist ergens anders, ver weg. En dat kan overal zijn.

Als ik mijn ogen toedoe,
ben ik in Honoloeloe (Jules Deelder)

De voorstelling in de leeszaal gaat echter niet over exotische stedentrips maar over Fernweh naar gebieden waar je eindeloos kunt dwalen, midden in de natuur, met oneindige vergezichten, ver weg en los van de hectiek van het moderne leven.

Programma

Field Recordings / Audio Sculptures
Ard Bit

Verhalen en gedichten
Keuze van Martin de Reuver & Anne van Winkelhof

De elementen
Josué Amador (gitaar)
Klaas Hekman (bassax en fluiten)
Cengiz Arslanpay (elektronica en fluiten)

DJ Koert Sauer

BERG
Een film van Joke Olthaar + Q&A met Joke

Ik reis niet om ergens heen te gaan, maar om te gaan. Ik reis om te reizen. Waar het om gaat is om in beweging te zijn; om de behoeften en problemen van ons bestaan aan den lijve te ondervinden; om op te staan uit dit donzen bed van beschaving, en te ervaren dat de aardbol onder onze voeten bestaat uit graniet en bezaaid is met scherpe kiezels. (Robert Louis Stevenson)