23 maart, 20:00 – Deep River

Stroom van woorden en muziek aan voorouders

Deep River is een concert met liederen en verhalen van wijkbewoners uit de wijk het Oude Westen in Rotterdam. Verhalen over hoe het is om voorouders te hebben die te maken hebben gehad met slavernij in o.a. Suriname, Curaçao en Kaapverdië. De vraag is: wat zou jij, als je de kans had, nu tegen je voorouders zeggen?

23 maart vertelt zanger en gitarist Paulo Bouwman -die zelf Kaapverdische roots heeft- het verhaal van Marcelina Dias. Marcelina kennen jullie waarschijnlijk al als vrijwilliger bij de Leeszaal. Natuurlijk zal Paulo ook bekende Kaapverdische liedjes zingen en spelen, onder andere met sopraan Florien de la Fosse en pianiste Celia García-García, die als duo een selectie van de mooiste klassieke liederen van zwarte componisten zullen uitvoeren bij het verhaal van Marcelina.

Wat had Marcelina tegen haar voorouders willen zeggen? Kom zaterdag 23 maart en ontdek haar familieverhaal.

Zaterdag 23 maart
Inloop 19:30 uur. Aanvang 20:00 uur
Toegang Gratis