1 maart, 13:30 – Toneelleesclub010 leest OustFaust

Op vrijdag 1 maart vanaf 13.30 tot 15:30 uur leest de Toneelleesclub OustFaust, een hedendaagse bewerking van Faust door de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Hij schreef deze tekst voor de afscheidsvoorstelling van regisseur Theu Boermans bij het Nationale Theater in 2022. Lanoye zette het originele stuk van Goethe helemaal om naar het hier en nu, zelfs de gevolgen van de Corona tijd zijn voelbaar in de tekst. De Faust van Goethe nam ons mee de kroeg in, Tom Lanoye neemt ons mee naar de glitter van karaoke-bar The Boogie Witch Kitchen. En Lanoye stelt ons de vraag: is het beter om je hart te volgen of je verstand? Interessante materie! Gastlezer is Victor van Sip ’n Paint, hij zal de bijeenkomst vastleggen op doek.

Brecht Hermans, theatermaker, schrijver, pianist én zanger, leidt alles in goede banen.
Kom gezellig meelezen en/of meeluisteren!
(Toneel)ervaring is niet vereist, de toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.

Aanmelden via brecht@toneelleesclub.nl