3 april, 19:30 – Gezondheidszaak #3: UNHEARD VOICES, een publieksdialoog over dak- en thuisloosheid

Dakloos zijn, tast fundamentele rechten aan. Het betekent vaak geen veilig thuis, geen plek om te schuilen en te rusten, geen toegang tot gezond eten en geen toegang tot gezondheidszorg. Dat heeft grote invloed op de levens van mensen: daklozen leven gemiddeld 25 jaar korter dan mensen met een (t)huis.

Nederland is het vierde rijkste land op aarde. Dat we dit als medemensen toelaten, valt niet te rechtvaardigen. Des te meer, omdat dakloosheid je overkomt, vaak als gevolg van een reeks aan ongeluk en onrechtvaardigheid. Degene om wie het gaat, kan simpelweg niet kiezen zich uit armoede of dakloosheid te onttrekken.

De Gezondheidszaak gelooft dat het anders kan en staat voor een zorgzame samenleving waar iedereen gezond en in welzijn kan leven. Op 3 april onderzoeken we hoe we dit kunnen realiseren. Sluit je aan, draag bij en onderzoek met ons: Wat betekent het recht op gezondheid?

Denk, doe en spreek mee!

Leeszaal Rotterdam West
Woensdag 3 april 19:30-21:30
De toegang is gratis. Aanmelden op
Google Formulieren