3 mei, 13:30 – Toneelleesclub010 leest Woyzeck van Georg Büchner

Op verzoek van enkele toneelleesclub-leden lezen we Woyzeck van Georg Büchner. Woyzeck is een jonge soldaat, soms wat lief en naïef en hij doet zijn uiterste best om te overleven in deze harde wereld. Van zijn goedheid wordt misbruik gemaakt door anderen, zo komt Woyzeck oa. in vreemde medische experimenten terecht. Een stuk dat soms ontroerend, soms poëtisch, soms gruwelijk, soms grappig is en dat bij de dood van Büchner onvoltooid is gebleven – wat de kracht van het stuk misschien alleen maar versterkt. Behalve als toneelstuk wordt Woyzeck ook regelmatig als opera opgevoerd, met muziek van Alan Berg. Zo komen we ook al een beetje in de sfeer voor het O. Festival in mei.

De gastlezer is deze keer spoken word artiest Odair Inocencio. Bij Yung World in Delfshaven coacht hij jongeren die hun schrijf- en podiumtalent willen ontwikkelen. In het project ‘Unspoken’ gingen die jongeren aan de slag met verhalen uit de wijk. Tijdens de toneelleesclub zal Odair, geïnspireerd door het thema van Woyzeck, ook eigen materiaal laten horen.

Brecht Hermans, theatermaker, schrijver, pianist én zanger, leidt alles in goede banen. Kom meelezen en/of meeluisteren! (Toneel)ervaring is niet vereist. En koffie en thee staan klaar.

Deelname is gratis. Graag aanmelden via brecht@toneelleesclub.nl

Foto: Star Wars-acteur John Boyega als Woyzeck in Londen