26 mei, 15:00 – De kracht van beeldtaal: Djanko

De Kracht van Beeldtaal: Roland Vonk in gesprek met cartoonist/singer-songwriter Djanko

Djanko, pseudoniem voor Herman Jan Couwenberg, werd door het toeval cartoonist. Zijn toenmalige bovenbuurman Roland Vonk liet hem tekeningen van Kamagurka zien. Diens simpele tekeningen inspireerden hem om grappige dialogen te gaan verbeelden. Via een tip van Vonk ging hij op proef tekenen voor het Vrije Volk. Daar kreeg hij al snel een vast contract omdat hij opviel door het snel en to-the-point maken van grapjes. Later werkte hij jarenlang voor het Rotterdams Dagblad en het AD, de VPRO-gids, stripblad zone 5300 en een aantal andere bladen. Volgens Djanko is cartoons maken een vorm van intelligentie. Snel snappen wat er ergens speelt en waar de spanning zit en vervolgens die spanning vertalen naar een speels plaatje. Djanko is naast cartoonist ook songwriter. Ook op dat gebied kruisten de paden van hem en radiopresentator Vonk elkaar.

Op 26 mei a.s. ontmoeten Djanko en Roland Vonk elkaar opnieuw en duiken zij gezamenlijk in het bijzondere verhaal van deze veelgevraagde cartoonist-songwriter. Een verhaal dat rijk geïllustreerd wordt met cartoons en live-muziek van Djanko.

Aanvang 15:00 uur. De toegang is gratis.