14 april, 16:00 – Mad Studies Leesgroep

Ben je geïnteresseerd in vragen als: ben ik gek of is de wereld gek? Wat is de relatie tussen seksisme, racisme en psychiatrie? Kunnen we stigma niet beter benoemen als discriminatie? Kan de herstelbeweging fungeren als een vorm van verzet tegen mainstream psychiatrie? In de Mad Studies-groep lezen en bediscussiëren we teksten over psychiatrie en gekte. Zo krijg je woorden en ideeën aangereikt om je eigen positie te bepalen over diagnoses, taalgebruik, stigma, medicijnen, hulpverlening, ziekte-inzicht, Mad Pride en andere psy-thema’s.

Voor elke bijeenkomst lezen de deelnemers één of twee teksten. Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een korte inleiding gegeven en/of een video vertoond. Daarna wordt er gediscussieerd over de teksten. Voor drie van de bijeenkomsten wordt het thema door de deelnemers zelf gekozen en mede-georganiseerd.

Gespreksleiders: Grietje Keller & Sanne van Driel.

Wanneer? 8 bijeenkomsten in 2023 op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.30 uur:

  • 14 april
  • 12 mei
  • 9 juni
  • 30 juni
  • 25 augustus
  • 22 september
  • 20 oktober
  • 17 november
  • 8 december (reservedatum)

Kosten: in overleg.

Aanmelden en/of meer informatie, mail naar: grietje.keller@madstudies.nl.

De leesgroep is een activiteit van stichting Perceval en wordt dit jaar voor de eerste keer in Rotterdam aangeboden; en voor de zevende keer in Amsterdam.

www.stichtingperceval.nl