Podium Oude Westen

Vanaf 2024 is de Leeszaal op zondagmiddagen gratis beschikbaar voor bewoners van het Oude Westen die een publiek evenement willen organiseren.

Voor wat en wie?

Wil je de nieuwste nummers van je muziektrio laten horen, of een modeshow van je eigen kledinglabel, een uitvoering van de kindertheatergroep, een eindpresentatie van een hiphop-workshop, een boekpresentatie, een Afghaanse culturele middag, een discussie over de toekomst van de wijk, een presentatie van de activiteiten van je vrouwengroep, een lezing over de waterafvoer in de wijk, een verhalenmiddag over de wijk toen en nu, een film over de geschiedenis van Suriname, een poëzieworkshop, een expositie…

Heel veel is mogelijk binnen de centrale werkthema’s van de Leeszaal: cultuur, literatuur, verbeelding en participatie. De Leeszaal maakt geen onderscheid tussen ‘amateurs’ en ‘professionals’. We nemen elk aanbod serieus; ons keurmerk is kwaliteit.

Wat bieden we aan?
  • Een mooie sfeervolle én bekende plek waar ruimte is voor ongeveer 75 mensen publiek, en die met 25 mensen ook goed gevuld is.
  • Geluidsapparatuur voor versterking van presentaties en muziek, beamer en filmscherm.
  • Een (gestemde) piano.
  • Een heleboel borden, kommen, bestek, kopjes en glazen, maar geen keuken.
  • Een ervaren productiegroep die kan helpen met de inrichting en de techniek en zo nodig mensen erbij kan vragen om te helpen met de invulling en vormgeving van het programma.
  • Een bescheiden budget voor onkostenvergoedingen.
  • Vormgevers die een poster en aantrekkelijke social media posts kunnen maken
  • Voor de publiciteit: een Nieuwsbrief, deze website, fb en insta.
Waarom?

Podium Oude Westen is voor individuele en groepen wijkbewoners een kans om hun activiteiten en artistieke producties op een mooie plek aan een publiek te tonen; en om hun culturele kennis en sociale betrokkenheid met een grotere groep mensen te delen. Leeszaal Rotterdam West is al elf jaar een plek van onverwachte ontmoetingen en ontdekkingen. Podium Oude Westen voegt daar weer wat aan toe. Als het goed gaat lopen, en dat hopen we natuurlijk, wordt Podium Oude Westen een trefpunt van nieuwsgierige mensen, een etalage van de culturele en sociale rijkdom van het Oude Westen en voor iedereen gewoon een leuke activiteit voor de zondagmiddag.

Contact

Joke van der Zwaard
podium@leeszaalrotterdamwest.nl

Als je twijfelt of er voor jouw activiteit of onderwerp wel voldoende belangstelling is, neem toch contact met ons op, want misschien zijn er wel combinaties mogelijk.