Jeugdbieb West

Na vijf jaar Leeszaal wisten we het zeker: voor kinderen moet er naast de Leeszaal een Jeugdbieb komen. Een plek waar kinderen na schooltijd en in de vakanties mooie boeken kunnen lenen. De Leeszaal krijgt te weinig recente, moderne kinderboeken, de boeken waar zowel de gretige lezers als de kinderen die niet zo graag lezen naar vragen. De kinderen mogen niet zelfstandig naar de Centrale Bieb, minstens de helft van de kinderen uit het Oude Westen komt daar dus nooit.

Omdat Bibliotheek Rotterdam niet van plan was om iets in West te beginnen, heeft de Leeszaal het initiatief voor Jeugdbieb West genomen. Met alles wat daarbij hoort: met kinderen en volwassenen praten over wat, hoe, waar en waarom, een initiatiefgroep en een kindergroep vormen, geld organiseren, een ruimte inrichten (Gaffelstraat 1-3, bij de Aktiegroep), een databasesysteem opzetten, een huisstijl laten maken en pr-media opzetten, een collectie bestellen, achter donatieboeken aangaan, de juridische/formele kanten uitzoeken, stukjes in de Buurtkrant schrijven om vrijwilligers te werven etc. En, niet onbelangrijk, met Bibliotheek Rotterdam blijven praten, want mensen moeten in de Jeugdbieb uiteindelijk ook boeken van de Bibliotheek Rotterdam kunnen lenen. De jeugdbieb is in januari 2019 geopend, precies zes jaar na de opening van de Leeszaal. Zie ook fb: jeugdbiebwest.

Voor het doneren van boeken kan je contact opnemen met Ans Langeveld Ans_langeveld@hotmail.com. Mocht je vrijwilliger willen worden, stuur dan een mail naar Ilina Fernandes via huiswerkklas@aktiegroepoudewesten.nl